lørdag den 8. august 2015

Tid til at kigge på fliser

Mens murerne er ved at ligge sidste hånd på huset, har Tanja og jeg været i Sorø og besøge sandstone.dk .


Det er en importør af den flisetype vi har planlagt at lægge omkring huset. Vi har som tidligere i bloggen nævn, fået lavet en haveplan af en professionel havearkitekt. Da vi har jordvarme var der en del restriktioner på hvor vi kan lægge fliserne, derfor må vi planlægge lidt.

Sandstone.dk ligger i Sorø, så det var lidt af en køretur, men den var det hele værd. Vi gik igennem lækre haver der var belagt med sandsten i forskellige farver og overflade teksturer.

På forhånd viste vi, at det skulle være en af de mørke grå nuancer vi gik efter. Vi synes det spiller bedst sammen med husets hvide ydervæg og det sorte tag. Vi har valgt en flise lavet af natursten, da vi ikke rigtigt bryder os om cementflisens udtryk. Det har vi haft som belægning omkring vores forrige hus - nu er det tid til at prøve noget andet.

Læs mere om sandsten her : Hvad er Sandstone?

Vi oplevede en super god service hos Tove Hede der er ejer af Sandstone.dk. Jeg e-mailede Tove en uge før og bestilte tid, da vi skulle bruge noget vejledning. Vi kiggede haverne igennem sammen og talte om både fliser og beplantning. Vi fik et par gode ideer til vores egen have samtidigt. Se evt. billederne nedenfor. Bagefter, gik vi indenfor og gennemgik den haveplan vi allerede på forhånd havde lavet. Vi har valgt at gå videre med farven Sandstone Dark. Det er en af de mørkeste sandsten med et flot og levende spil i mørke grå, koks, brune og sorte farver. Den ser forskellig ud alt efter hvilken hus farve den ligger op til, eksempelvis bliver de lyse farver fremhævet af et gult hus. Der er meget farvespil i Dark sandstenene og det fremhæves også af overfladen, der er meget rå og grov i forhold til de andre sandsten – en rigtig natursten synes vi. De mørke farver træder kraftigt frem, når fliserne er våde. Dark ældes med ynde og er den foretrukne sandstensflise, hvor man ønsker en mørk karakterfuld belægning, der ser ud, som om den har ligget der i mange år. Den er perfekt til hvidkalkede vægge og smuk sammen med en træterrasse eller en væg med ædeltræ.

Nu venter vi bare på et tilbud fra Tove, så vi kan beslutte os.

Dark Sandstone i Chelsea læggemønsteret.

En af de flotte haver i udstillingen. 


Her kan man se hvor der er sået mos mellem fliserne.

Fed detalje, den ide snupper vi.


Her ses Chelsea mønstret også.
Her var noget som Tanja kunne bruge. 

Vi kan godt lide denne detalje. 
Chelsea læggemønstret er det mest populære blandingen af 4 forskellige størrelser fliser. Mønstret understreger, at det er en varieret natursten, der er valgt til belægning. Når terrassen er lagt, er halvdelen af fladen de store imponerende 60×90 cm fliser til forskel fra det tyske Opus læggemønster, hvor der er få af de store sten om mange af de helt små størrelser.Det er er bevidst valg, at der anbefales Chelsea læggemønstret med mange af de store fliser, da det giver en perfekt balance af ro samtidig med at de forskellige overfladestrukturer og stenenes farvespil fordeles optimalt. Når man ser på en terrasse lagt i Chelsea læggemønstret kan man umiddelbart ingen gentagelser se, det skyldes at modulmålet (gentagelsen) er 15 m2 stort.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar