torsdag den 20. august 2015

Bazooka spartling?

Nu har malerne været i gang i en uges tid. De er i fuld gang med at spartle væggene og gipsloftet. 
Loftet er spartlet med bazooka! Ja, det hedder det!
Værktøjet kan selv dosere spartel på armeringstapen, hvorefter den placerer armeringspapiret på gipsloftet. Det smarte ved dette system er, at man kan lægge armeringspapir i gipspladesamlingerne i én arbejdsgang. Dog er værktøjet ikke fuldautomatisk, da der stadigvæk skal håndspartles efterfølgende for at få trykket armeringspapiret ind og jævne spartlen ud.

Håndværkerne bruger også en Airless sprøjtespartling. Den bruges oftest til fuldspartling af større overflader, såsom beton af forskellige typer. Den kan med fordel benyttes til at sprøjtespartle gipslofter, som i forvejen er blevet gipsspartlet, for at give en helt pæn jævn overflade. Som navnet antyder er der ingen luft anvendt, men et stempel trykker spartlen sammen og pumper den ud med op til 230 bars tryk . 

Her efter en uge er alt loft og vægge blevet spartlet 1 gang. Jeg kan se på noget af det værktøj der ligger rundt omkring i huset, at de snart skal til at slibe. Allerede nu er væggene blevet en del mindre grove og det giver allerede rummet et helt andet udtryk. 

Til naboernes store glæde, har HC fjernet den affaldscontainer der stod på vendepladsen. Den var også helt fyldt op med byggeaffald. De har nu sat en frisk affaldscontainer inderst i vores indkørsel, hvor den ikke er til gene for naboerne. 

Stilladset er også blevet fjernet fra det meste af huset, nu kan man rigtigt se det. Vi synes det er helt fantastisk at se på. Vi får helt ondt i maven ved tanken om at vi snart skal flytte ind. Vi glæder os, men synes at der er lang tid til d. 28 oktober. 

Jævnfør planen, skal malerne være i gang i 3 uger, så der er endnu 2 uger hvor der skal spartles og males. 
Airless Sprøjtespartel maskine 
Bazookaen i aktion.
Bazookaen i aktion.
Håndværkeren sætter papirarmering op mellem gipspladerne. 
Papirarmeringen tæt på. 
Vindueskarmen skal også have en tur. 
Bazooka til ilægning af papirsarmering på gipsplader
Bazooken tæt på. 
Stuen igang med at blive spartlet
Soveværelset 
Udsigten fra soveværelset ned til den fremtidige carports plads ( Tanjas bil)
Sydsiden uden stilladset. 
Nordsiden befriet fra stilladset. 1 kommentar:

  1. Det ser virkelig godt ud! :D Vi overvejer stærkt at bygge et hus i samme stil som jeres. Vi synes også jeres plantegning er virkelig fin. Jeg glæder mig til at se billeder af det helt færdige hus.
    Venlig hilsen
    Mette

    SvarSlet