fredag den 25. september 2015

Flisemureren på besøg

Efter lidt stilstand, grundet et skævt gulv i badeværelset og hallen, begynder der nu igen at ske ting og sager på adressen.

Vi har haft møde med flisemureren som skal lægge alle fliserne indenfor i huset. Det var godt at se den flise som vi valgte for snart 7-8 måneder siden er præcis lige pæn som vi husker den. Vi har valgt en 60 x 60 cm italiensk Ragno flise i køkkenet, hallen, badeværelset og til bryggerset. For at vi kunne være HELT enige med håndværkerne om hvordan de skal ligge, tager vi efter aftale med HC, et møde med flisemureren inden han ligger fliserne. Det viser sig, at HC har valgt en lokal flisemurer, som skægt nok har gået i klasse med Tanjas lillebror. Da vi skal have trægulv fra alrummet op til fliserne var det vigtigt for os at det kom til at se harmonisk ud. Der er også en stor forskel på fugerne fra sidst vi byggede hus. Dengang var der ca. 1 cm mellem fliserne og masser af plads til fugen. Den fliser vi har valgt denne gang er helt kantet mellem fliserne, så fugen er ikke helt så tilgivende. Det kræver mere præcision af flisemuren. De fliser vi havde i vores gamle køkken med den brede fuge, sugede pletter til sig, og der gik ikke mange år før fugen i køkkenet havde en anden farve end i resten af huset. Denne gang er fugen meget smal, det giver ikke meget plads til fedt og snavs kan sætte sig fast.

Da vi har valgt en forholdsvis stor flise, var det vigtigt at linjerne mellem fliserne lå helt lige og passede når man gik fra rum til rum. Da udtrykket på flisen går tydeligt fra den ene ende til den anden, var det vigtigt at de lå i gå retningen, så det ser naturligt ud når man kommer fra det ene rum til det andet, det giver synsmæssig ro. Vi skulle også lige tjekke med byggelederen hvordan gulvet blev lagt. Her lærte jeg at man ligger det på langs med rygningen.

Vi har også fået vores byggesagkyndige til at kigge lysningerne igennem på vinduerne. Der er der nogen der er skæve. Vi har oplyst byggelederen dette, han fortæller at det rettes inden afleveringen som er om 33 dage!!!

Jeg har haft mulighed se vores dyre vinduer i aktion. Jeg har været inden i huset en morgen, hvor man kunne se duggen på ydersiden af vinduerne. Her kunne jeg konstatere at et 3-lags glas med krypton ganske godt holder på varmen. Den udvendige dug gik næsten til kanten af vinduet. Se billedet nedenfor. Her er også et link til hvordan energivinduer virker : FÅ STYR PÅ ENERGIEN hos Rationel.dk .

Næste punkt på byggedagsorden,er montering af køkkenet. Uge 41 bliver trappen sat op.


Fliser i køkkenet. 

Brian, flisemureren er ved at regne på fliserne til gæstetoilettet. 
Her er køkkengulvet efter der er lagt primer på. 

Bryggerset

Her er det vigtigt at der er hele fliser igennem de forskellige rum. 

Ragno fliserne tættere på. 

Der blev tegnet frem og tilbage i hallen. Til alt held, passede det med hele fliser.

Taget er endeligt lagt helt færdigt. 

Vores meget dyre 3-lags glas med Krypton virker fortræffeligt. Man kan se at dug på ydersiden går næsten helt til kanten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar