mandag den 29. december 2014

Den store haveplan!

Så kom dagen hvor vi fik den renskrevne haveplan retur fra havearkitekten. Det er en 12 siders moppedreng, hvor havearkitekt Mette Rønne har beskrevet hvordan haven skal bygges op. Alt er beskrevet, lige fra belægning til carport stålkonstruktionen. Jeg kan tælle omkring 32 forskellige planter og træer i haven samt pergola, gynge, cykelskur, redskabsskur og sandkasse som alle er med til at skabe den, for os, perfekte have.

Havenplanen lyder i store træk således.

Indkørslen til huset skal belægges med knust granit eller perlesten. Vi tager prøver hjem for at se hvad der passer bedst. På tværs af indkørslen løber der nogle dobbeltdækkende brostensbånd. Brostenen skal være i granit og sættes i tørbeton. De skal hæves lidt så de forsinker evt. vand fra et skybrud i at nå carporten.
Carport ide. 1.0

Selve carporten kan vi lave i en stålkonstruktion med stolper i den ene side - der er flere modeller på markedet. På den måde er der plads til at vende bilerne på grunden.

Dark Sandstone chelsea mønster
Imod bryggersdøren og ved indgangen lægges et bred bælte i brosten - de kan tåle at biler køre på dem. Resten af belægningen - indgangen og terrasser kan laves i sandsten  www.sandstone.dk. En sandstone Grå eller sort er flot til huset. Uden for entreen ligger vi dem i 30 x 30 størrelse og ud for spisepladsen i en 60 x 60 størrelse. Resten ligges i sandsten Chelsea mønster. Enkelte steder bruges der brosten i sandsten for at markere overgange. Fra hoveddøren og rundt om husets sydøstside er der på tegningen forslået knust granit eller perlesten. Det er nødvendig med en kant imod bedene. Den kan laves i brosten eller et lærkebrædt. Alternativt kan vi ligge sandsten hele vejen rundt - målene på planen passer også til sandsten.

I havens sydøstlige hjørne kan vi placere en overdækket terrasse med trædæk. Overliggeren på konstruktionen kan forlænges så den også kommer til at fungere som gynge - stativ og pergola.

I havens nordvestlige hjørne kan vi ligge et lille trædæk til morgenkaffe, til at ligge på, sidde på eller til at lege på. Trædestenene føre over til trædækket.

Tøjtørring er placeret som en forlængelse af et halvtag - græsplænen fortsætter ind under halvtaget.

Rom blev ikke bygget på en dag! Denne haveplan tager en del tid at udføre, men nu har vi en overordnet plan som, hvis vi følger den, giver os den have vi drømmer om.

Nu kan vi også tage fat i Huscompagniet så de kan planlægge jordvarme slangernes placering.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar