lørdag den 27. december 2014

Kontrakt gennemgang

Så er vi færdige med at gennemgå kontrakten fra HusCompagniet.

Det er en rigtig god ide at få en advokat samt en byggesagkyndig til at kigge kontrakten igennem. Den er helt sikkert lavet ud fra HusCompagniets præmisser og der er en del ting som man skal kigge en ekstra gang på, og rettes til. Vi havde bl.a. følgende rettelser til HusCompagniets standard kontrakt.
 • HusCompagniet skal have 75.000 kr ved igangsættelse af byggeriet. Men de bygger efter ABT93 undtaget sikkerhedsstiftelse! Det ville betyde at hvis HusCompagniet gik konkurs under byggeriet, ville vi miste de 75.000 kr! Det fik vi ændret til at vi kun skulle stille bankgaranti for hele beløbet, altså at vi IKKE skulle betale de 75.000 kr før byggestart. Her sparede vi også en del, da det er billigere at stille garanti end at låne. 
 • Man ejer heller ikke rettighederne til sine hustegninger! Her fik vi ændret det således at vi ejer rettighederne til tegningerne selv. 
 • Der var også en del fejl i materialebeskrivelsen, da den er ca. 3 år gammel og der er sket en del opdateringer de sidste 3 år. Bl.a. bygger vi efter BR15, mens beskrivelsen beskriver BR10! Det fik vi også rettet i den efterfølgende allong. 
 • Der er også en paragraf i kontrakten, hvor HusCompagniet giver sig selv lov til at lave ændringer UDEN vores accept samt sende regninger på dette. Den er også slettet. 
 • Vi fik også ind i kontrakten at vi får en nøgle til huset når det engang er lukket af, således at vores byggesagkyndige kan få 100% adgang til huset under byggeriet. 
 • Årsgennemgangen. Her kunne HusCompagniet i kontrakten selv bestemme om de ville rette fejl og mangler, eller de bare kunne afvise dem. Her fik vi ind i allongen at vi ved uenighed skal bruge en uvildig 3. part. 
Så er den del på plads. Byggeansøgningen er nu sendt til Gribskov kommune sammen med alle dispensationsansøgningerne. Vi har planlagt møde med HusCompagniets interiører arkitekt i Januar, det er her vi skal igennem alle detaljerne omkring huset. Vi venter stadig på møde datoer med Uggerly Installation samt HTH. 

Tanja har kontaktet en havearkitekt. De har sammen brugt en masse tid på grunden, samt med at tale om de ønsker vi har i vores have. Vi skal tænke lidt smart, da vi skal have gravet en masse slanger til jordvarmen ned, det er ikke helt nemt at få plads til på grunden. Derfor er det vigtigt at vi har en rimelig ide om hvordan haven skal se ud til sidst. Her er der også mulighed for at få alle vores have ønsker lagt ind i planen. Vi har allerede nu fået en skitse som Tanja og have-arkitekten har lavet. Der kommer en komplet tegning med plante oversigt og materiale engang i Januar. Det er med denne tegning at HusCompagniet skal ligge jordvarme planen sammen med os.

Skitse fra havearkitekt.

2 kommentarer:

 1. Hej

  Hvilket advokat firma brugte i og hvad kostede det?

  Mvh.
  Stefan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stefan. Vi brugte en byggesagkyndig samt advokat hjælp fra et familiemedlem. Jeg kan stærkt anbefale at få kigget HC's kontrakt igennem juridiske og byggetekniske eksperter. Husk på at kontrakten er skrevet af sælger, og deraf giver fleste fordele til samme.

   Slet