lørdag den 6. december 2014

Så har vi valgt byggefirma!

Kontrakten i hus! 


Så fik vi endelige skrevet under med et byggefirma. 

Begge firmaer havde sendte deres endelige tilbud, dog var begge tilbud alt høje i forhold til vores budget. Vi havde også givet den gas, med alle de nice to have elementer vi kunne finde. Derfor gik ud på at vi skulle skære i projektet, hvor det gjorde mindst ondt på os. 

Nyt møde med bygge firmaerne! Vi fortalte at vi ikke kunne nå i mål, selv om vi havde fjernet ting som carport og 2 kviste - ting som kostede stort på budgettet. 

Huscompagniet kom tilbage til os med en klækkelig rabat som gjorde at at projektet hang sammen uden at vi skulle gå på kompromis med vigtige ting som valg af fliser, trægulve, badekar, jordvarme etc. Så det blev Huscompagniet som vi valgte til at bygge vores hus. 

Nu er prisen jo ikke alt! For billigst er ikke altid bedst. Men i vores lange dansen om grøden, opdagede vi hvor mange ressourcer et firma som Huscompagniet har! De havde, inden vi overhovedet havde aftalt at lave kontrakt med dem, allerede lavet en jordvarme plan for grunden sammen med Vølund. De havde været på grunden for at skridte af til kloak, da sælgers entreprenør havde ikke præcist dokumenteret hvor mange meter fra skel at kloak, el og vand lå. De havde allerede en dialog med kommunen omkring BR15 og dispensation for ikke at tilsluttes sig (dyr) fjernvarme. Faktum er, at der ikke er mange firmaer der ofte bygger den type bolig som vi har valgt. Huscompagniet har allerede i år indgået over 1000 kontrakter og står for 1/3 af alle nybyggede enfamiliers huse i danmark. Både Tanja og jeg føler vi er i gode hænder.... Det kan jo ændre sig når de engang begynder at grave i jorden. 

Lige et par ord omkring BR15. Vi har valgt som udgangspunkt at bygge et hus, hvor vores energi omkostninger er minimale. I området hvor vi har købt grunden, er der tilslutningspligt til fjernvarme. Men der er en lov der gør det muligt at omgå tilslutningspligten ved at bygge et hus efter BR15s stramme energikrav. 

Der skal laves lang beregning på om det nybyggede hus overholder de krav. Men det er vigtigt, hvis vi ønsker en jordvarme løsning. Det type hus vi bygger er en klassisk murmester villa. I det gamle design er der ikke indtænkt specielle varme besparende krumspring. 

Hustypen stammer fra første halvdel af 1900 tallet, her var isolering ikke et problem, man smed bare mere koks i ovnen. 

For at vores hus skal overholde de moderne krav skal der lidt Ninja tricks til. 
Som udgangspunkt er huse som er bygget i 2014 rigtigt godt isoleret, men hvis man skal bygge efter BR15 lavenergi hus byggereglementet, skal huset overholde en energiramme beregning som er sammensat af flere elementer som væg størrelse, vindues størrelse, hvor mange vinduer der peger imod syd, luftudskiftning, Blowdoor test, Kw forbrug, procentdele sollys pr vindue, overophedning osv. Jeg har her lavet et link til nogle af BR15 forbrugerkrav

For at huset kan overholde beregningen, skulle der som sagt Ninja tricks til. HC (Huscompagniet) bruger en anden type isolering som overholder en højre klasse isolerings niveau. Vinduerne: Vi vil have klassiske Dannebrogs vinduer med sprosser og aluminium på ydersiden. Desværre overholder Rationel Patus+ ikke BR15 kravene. Her er specifikationen på Patus+ 

PATUS– klassisk design og minimal vedligeholdelse
PATUS+ er Rationels seneste træ/alu serie udviklet i overensstemmelse med de klassiske, danske vindues- og dørtyper med smalle sprosser.
PATUS+ er næsten identisk med PATUS, men er som et ekstra plus forsynet med en udvendig beklædning af mat, pulverlakeret aluminium, der effektivt beskytter mod vind og vejr og sikrer minimal vedligeholdelse. Det giver den fordel, at vinduet aldrig skal males på den udvendige side, men blot tørres over med en våd klud et par gange om året.
PATUS+ er velegnet til renovering af ældre boliger - men også et godt valg til nybyggeri, hvor man ønsker et traditionelt facadeudtryk. 

Det forholder sig sådan, at normale energiruder er fyldt med en gasart der hedder Argon. Det giver en bedre isolering imellem de 2 lag glas end almindelig luft. Sådanne ruder har en U-værdi som desværre ikke er god nok for at overholder vores energi ramme beregning :(. 

Ninja tricket består i at hælde Krypton gas, ja den er god nok, ind i ruden istedet for Argon. Her er en bedre forklaring: Hvorfor kommer man gas i en Energirude? Denne gasart giver en noget højere isolering end Argon og begrænser varmetabet fra vinduet betydeligt. Nu er vi sikre på Superman IKKE flyver ind i vores hus :) Spøg til side, hvad der ikke er så sjovt er at den samlet pris på vinduerne i huset stiger med 94.000 kr. 

Nu er kontrakten sendt til banken og advokat til endelig godkendelse. Vi har fået en indflytningsdato der hedder:
D. 28 oktober 2015 

HC går først i jorden til foråret. Det viser sig at Gribskov kommune har en sagsbehandlingstid på 6-8 uger for en byggetilladelse samt ekstra tid for dispensationen for jordvarme anlægget. Vi udnytter tiden til selv at ligge stabilgrus i vores stikvej, så er det klar til at HC kan ligger køreplader ved opstart. 

Her er grundplanen indtil videre. Der er et par enkelte ændringer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar