mandag den 2. februar 2015

Jordvarme

I dag skete der noget uventet. Vi fik med posten, en tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg fra Gribskov kommune. Tilladelse er kommet noget hurtigere vi forventede.

Jordvame konceptet
I det område i Helsinge hvor vi har valgt at bygge er der tilslutningspligt til fjernvame. Dvs at man skal tilsluttes Gribskovs fjernvarmeværk. Jeg ved fra nogle af naboerne i området, som havde bygget et hus på omkring 150 m2, at omkostningen for at få fjernvarme leveret fra Gribskov fjernvarmeværk beløber sig til omkring 18.000 kr om året. Og det var til et nyt hus! Du kan tjekke dit lokale fjernvameværkspriser op imod andre her 

Da vi har valgt jordvarme som varmekilde, skulle vi have en dispensation fra Gribskov kommune for at slippe for tilslutningspligten. Dette kan lade sig gøre, da staten giver dispensation, hvis man bygger et lavenergihus (BR15) og bruger en alternativ energikilde, her jordvarme. Det skal kommunen respektere. Dog har vi måtte lave nogle ninja tricks for at få huset til at overholde BR15. Som tidligere nævnt i bloggen, har vi måtte hælde Krypton gas i vinduerne for at få energi beregningen til at passe.

Nu mangler vi bare selve byggetilladelsen før vi kan gå igang......


Ingen kommentarer:

Send en kommentar