torsdag den 25. juni 2015

Tagsten bliver lagt, grov el og VVS samt lidt skovning.

Elektrikeren ringede og fortalte at håndværkerne nu var færdige med at lave grov el, det ville være en god ide at trække kabler  tomrørene nu. Jeg har bestilt 4 x 20 meter B&O Powerlink kabler til højttalere i stuen og køk/alrum, som skulle trækkes i tomrør inden gipslofterne bliver sat op. Det gav lidt udfordringer, så det var godt at tomrørene ikke var dækket af gipsloftet.

VVS er også igang med at lave vand på første salen. Der er trukket en hel del vandrør igennem soveværelset til badeværelset. Selv det store jordvarme anlæg er nu sat op. Det er en stor kompakt enhed med det hele indbygget. VVS'eren montere og tryktester den, mens det er Vølund manden der hælder brinen på anlægget for at aktivere systemet. Brinen er den væske der løber i slangerne under jorden og trækker varmen op til anlægget.

Vi har også talt med ejeren af grundene ved siden af vores, han synes at vi mister lidt aftensol fra de træer han har på sin grund. Derfor syntes han, vi skulle fælde de træer som generede for vores fremtidige aftensol. Der røg lige 5-6 træer til.


Her er der lagt tegl ved det ene kvistvindue. Vi har valgt IBF Økonomi Plus vingetegl. De skinner en smule mere end almindelige tegl. 


Her er de famøse "røvballe" tegl som afslutning. 

Vølund 1245 Jordvarmekedlen er sat på plads. Ekspansionstanken nedsætter behovet for tænd/sluk. 

Gulvvarme "orgel"

Indfræsede vandrør til håndvaskene i badeværelset på første sal. 

Indbygningscisternen til toilettet. Bruserarmaturet skal siddet en smule højere end normalt. Hver enkelte vandudtag har sit eget rør. Alt dette bliver nedstøbt.
Powerlink kablerne stikker ud af tomrør
Noah hjælpe med at trække kabler
Her er kablet vinklet ind i træksnoren klar til at blive trukket igennem røret.
Så måtte de store birketræer lade livet. 

Både svigerfar, svigermor samt deres naboer hjalp til. 

Se, det åbnede lidt op på sydsiden :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar